Thursday, October 14, 2010

Selamat Datang Ke Era Examo

Menjaga akal adalah sebahagian daripada perkara yang sangat dititikberatkan dalam Islam. Justeru, formula istimewa Allahyarham Prof Azizan sejak 1978, diformulasi untuk menjadikan generasi Melayu Islam khususnya agar menjadi manusia yang "menjadi". Sindrom dan wabak gejala sosial yang melanda umat akhir zaman ini, jelas membuktikan bahawa akal yang waras dan rasional tidak diletakkan di hadapan (apatah lagi iman dan Allah) sehingga membebani bumi ini dengan maksiat dan dosa besar..na'uzubilllahi min zalik.

Semoga dengan niat lillahi ta'ala, examo ini dapat menyumbang sedikit sebanyak dalam membangunkan akal dan mengembalikan peradaban muslim dan mukmin di penghujung zaman ini, insyaAllah.

*******************************************Nama : Examo CKM 500
Kategori : Biokimia
lsi : 450 Biji
Tempoh guna : 3 Bulan hingga 1 Tahun
Kesesuaian : Semua peringkat dari bayi hingga orang dewasa
Harga : RM 56.00

EXAMO-CKM 500 adalah sejenis makanan yang memberikan nutrien untuk saraf bagi memulihkan kesegaran otak. la dapat merawat masalah saraf dan mental, takut, cemas, runsing, memberi keyakinan dan membangkitkan semangat. la dapat menguatkan daya berfikir dan mencerdaskan akal serta membaiki daya tumpuan, menghapuskan letih lesu, serabut fikiran dan kelesuan otak.

Menurut penyelidikan Prof Pyotr Anokhin, yang mempengaruhi kecerdasan akal seseorang ialah jumlah hubungan (connections) yang dibentuk oleh ramisaraf dendrit (dendrific fibres) di neuron. Untuk membentuk hubungan atau jalinan yang banyak, otak itu mestilah mempunyai banyak ramisaraf. Beruntunglah orang yang mempunyai banyak ramisaraf dendrit, sebab akalnya cerdas.
Bagaimana dengan orang yang kurang cerdas? Bolehkah digalakkan pertumbuhan ramisaraf dendrit otak?

Jawabnya: BOLEH

Kajian Prof. Mark Rosenweig dari U.C.L.A dari Amerika Syarikat, menunjukkan ramisaraf dendrit boleh digalakkan pertumbuhannya. Samalah halnya dengan pokok yang boleh menggalakkan ranting-rantingnya tumbuh dengan memberikan zat makanan dalam bentuk baja, maka ramisaraf dendrit yang menyerupai ranting-ranting pokok itu pun boleh digalakkan tumbuh subur dengan memberikan zat makanan yang disebut nutrien saraf. Nutrien saraf merupakan zat khusus untuk tujuan menggalakkan ramisaraf dendrit agar tumbuh subur.

NEURON
Menurut penyelidikan Dr. W.H. Schuessler, seorang pakar biokimia bangsa Jerman menyatakan bahawa saraf di otak memerlukan beberapa nutrien atau zat tertentu untuk dapat berfungsi dengan sempurna. Nutrien atau zat yang sesuai untuk otak ialah jenis garam tisu biokimia.

Setelah menjalankan kajian mengenai fungsi otak dan hubungannya dengan makanan, maka Prof. Dr. Azizan Hj. Ismail telah berjaya merumuskan sejenis rumusan biokimia istimewa untuk otak yang diberi nama EXAMO-CKM 500.

EXAMO-CKM 500 dirumus mengandungi nutrien saraf Kalsium Posfat, Kalium Posfat dan Magnesium Posfat yang merupakan zat penggalak bagi menyuburkan pertumbuhan ramisaraf dendrit neuron otak. Di samping itu, EXAMO-CKM 500 adalah merupakan nutrien saraf yang diperlukan untuk memulihkan tenaga otak bagi mendapatkan kesempurnaan fungsi otak, berfikir, mengingat dan sebagainya.


EXAMO-CKM 500 adalah dijamin paling berkesan, suci dan halal. la tidak mengandungi dadah dan dengan itu tidak boleh rnendatangkan kesan sampingan, tidak membahayakan kesihatan, tidak menimbulkan ketagihan. EXAMO-CKM 500 telah diujikaji oleh pihak Jabatan Kesihatan dan Keselamatan Masyarakat di England (Department of Health and Society Security, England).

EXAMO-CKM 500 selamat untuk kegunaan semua peringkat, sama ada bayi, kanak-kanak, remaja, dewasa dan juga ibu yang hamil. Para saintis mendapati bahawa otak manusia mengandungi antara 12,000 juta hingga 15,000 juta sel otak neuron yang berfungsi. Setiap hari beribu-ribu sel di dalam tubuh dan otak akan mati. Sel-sel tubuh yang mati akan diganti dengan sel-sel baru. Tetapi sel-sel otak (neuron) yang mati tidak akar diganti dengan sel-sel baru. Ketahuilah menurut kajian, zat Kalium Posfat dan Magnesium Posfat bertindak melambatkan kematian sel-sel otak ini.

Di dalam EXAMO-CKM 500 kesemua ramuan diperbuat daripada bahan-bahan bersih lagi suci mengikut The British Homeopathic Pharmacopoeia dengan menggunakan kaedah triturasi. Triturasi adalah kaedah pembuatan paling saintifik yang menghasilkan nutrien yang mudah cerna.

Sejak dipasarkan kepada umum pada tahun 1983, EXAMO CKM 500 telah mendapat sanjungan dan banyak digunakai oleh kanak-kanak tadika, penuntut sekolah, kolej dan universiti sama ada dalam negeri mahupun luar negeri.

Kesan Kegunaan
a. Meningkatkan kecerdasan akal
Penyelidikan Prof. Pyotr Anokhin, menunjukkan bahawa kecerdasan bergantung kepada kesuburan pertumbuhan ramisaraf dendrit neuron. EXAMO-CKM 500 merupakan baja penyubur.

b. Memulihkan tenaga mental

c. Membasmi masalah lupa
Lupa terjadi apabila maklumat yang diperlukan pada waktu itu tidak dapat dikeluarkan daripada simpanan. Fenomena kesesakan lalulintas maklumat dalam otak perlu ada laluan maklumat baru dan perbanyakkan siratan ramisaraf dendrit.

Lain-lain Kegunaan

Dapat membantu semua masalah yang melibatkan otak dan saraf:
1. Payah tidur
2. Migrain
3. Lelah
4. Kanak-kanak degil
5. Orang pendiam, malu, takut dan pemarah
6. Gangguan mimpi-mimpi gerun
7. Pesakit jiwa atau mental

Kemungkinan Kesan Mudarat Ringan (Minor Adverse Reaction):

Kesan sementara
1. Rasa mengantuk
Akibat pemindahan getaran saraf dari beta ke alfa ke teta ke delta. Getaran rendah bagus untuk ingatan.

2. Pening kepala, tekanan darah rendah.

Cara Makan: Dikemam dalam mulut.

*******************************************

Keterangan produk :
Nama : Examo CKM 500 PLUS
Kategori : Homeopati
Isi : 28 Biji
Tempoh Guna : 7 Bulan
Kesesuaian : Semua peringkat.
Harga : RM 28.00


Kesan Kegunaan:
Membantu mempercepatkan tindakan EXAMO-CKM 500 terhadap diri seseorang yang agak lembab menerima kesan baik EXAMO-CKM 500 itu. Sama peranannya seperti pemangkin (catalyst).

Lain-lain Kegunaan:
Dapat membantu EXAMO-CKM 500 terutama dalam kes-kes berikut:
a) Lupa yang amat teruk.
b) Hilang semangat untuk belajar dan bekerja.
c) Kekeliruan peribadi (split personality).
d) Perasaan mendengar bisikan dari belakang.
e) Rasa ada bebola tersangkut di kerongkong.

Cara makan : 1 biji sekali seminggu.

*******************************************


Keterangan produk :
Nama : Ekonopek Examo
Kategori : Biokimia dan Homeopati

Ekonopek Examo mengandungi :
1. Examo CKM-500 (450 tablet)
2. Examo CKM-500 Plus (16 tablet)
Harga : RM 80.00

No comments:

Post a Comment